sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Fit Up!

Slaavivaimon päiviin piti kehittää tekemistä. Onnekseni löysin Internationals Bratislava-organisaation, joka järjestää erilaisia tapahtumia englanniksi. Bileiden lisäksi osallistua voi jumppiin, medidaatio workshopiin tai belly dancing tunnille. Bongasin heti Bratiin tultuamme tammikuussa alkavat pilatestunnit ja zumban. Siitä olikin taas hetki kun olin viimeksi osallistunut ryhmäliikuntatunneille. Ilmoittauduin oitis zumbaan ja samalla uskaltauduin kokeilemaan myös pilatesta. Ajattelin jälkimmäisen olevan kuolemanrankkaa, mutta päätin katsoa miltä pilates tuntuisi. Harrastuksissa olisi tietty myös hyvä mahdollisuus tavata muita ulkomaalaisia.

Zumbaa olen kokeillut aiemmin ja tanssitaustaisena oli kiva päästä vähän revittelemään. Lattarit ja perseenheilutushan sopivat minulle mainiosti (ja opena täytyy muutenkin osata heittäytyä hulluttelemaan). Ennen kuin huomaatkaan, olet pitänyt tunnin hauskaa ja hikoillut kuin pieni sika. Pilates olikin sitten haastavampi kokeilu alkuun. Itselläni sattuu olemaan polvieni kanssa melkoisen kirjava historia ja 2014 aikana leikatut "uudet jalat" eivät halunneet taipua kaikkiin asentoihin. Onneksi ohjaajamme Andrea on maailman ihanin ihminen, joka osasi ottaa kaikkien mahdolliset terveysongelmat huomioon. Satuin ilmoittautumaan keskiviikon ryhmään, joka pidetään erittäin intiimissä ja tunnelmallisessa yksityisstudiossa ja ohjaajalla on aikaa keskittyä ohjaamaan kymmentä henkeä.


Polvikivuista huolimatta nautin suunnattomasti tunneista ja erityisesti loppurentoutuksesta. Se on aikaa keskittyä vain kyseiseen hetkeen ja olla läsnä omassa kehossa. Juuri sellaista, mitä saattaa elämänmuutoksen keskellä ihminen tarvita. Näin eräällä naisella paksun pilatesmaton ja minun oli löydettävä itselleni samanlainen, jotta polvillaan olo helpottaisi. Taisi olla ensimmäinen urheilukauppa johon astuin mistä löytyi 1,5 cm paksu pehmeä matto. Pelastukseni. Sittemmin hurahdin pilatekseen yhä enemmän ja rakastuin euforiseen tunteeseen, joka jäi päälle joka kerran jälkeen. Oli pakko saada lisää! Maanantain ryhmässä oli vielä tilaa minulle. Happy, happy, šťastný. Vierailijoiden tulo ja lomailut ovat hieman verottaneet harrastuksissa käyntiä, mutta muutoin olen saanut paljon sisältöä päiviini harrastuksien kautta.


Edellä mainitut harrastukset ovat iltaisin, joten vielä kaipasin jotakin tekemistä päiväsaikaan. Kävin ensimmäisinä viikkoina kysymässä ilmaiskokeilua yhdelle kuntosalille. Lähdettiin miehen kanssa katsastamaan salia, jossa selvisi, että heillä sattui olemaan tarjous kahdesta ilmaisesta viikosta korttipanttia vastaan. No sehän sopi vallan mainosti. Aloitin kuntosalilla käymisen vasta keväällä 2015 kun sain ryhmäliikuntatunnista menevän (eli maksanut mtn ekstraa) kuntosaliohjauksen. Ei sinne olisi aikaisemmin uskaltanut mennä heilumaan jos ei olisi mitään hajua mitä pitäisi tehdä. Silloin kuntosalin omistajakörmy sitten näytti liikkeet, jotka kuuluivat salisopimukseni mukana tulleeseen perusohjelmaan. Kauhean pitkälle en siis kuntosaliurani kanssa ollut päässyt.

Koeajan jälkeen testasin vielä toista kuntosalia, joka tarjosi ulkomaalaisille puolen vuoden jäsenyyttä. Hintakaan ei ollut paha ydinkeskustan sijainnilla 19,90/kk. Heillä oli itselle tutummat technogymin laitteet ja tilavampi naistenpuoli (joo täällä on kaikkialla naisille oma huone). Lisäksi tiesin yhden tuttavani käyvän samalla salilla, joten valinta oli helppo: Fit Up! Stare mesto. Nimi alle ja hikoilemaan! Mutta jotakin puuttui vielä... Nimittäin haastetta. En jaksanut suorittaa tylsää samaa vanhaa koko kropan laitteissa heiluntaa useita kertoja viikossa, joten käännyin hyvän ystäväni puoleen. Saatoin häntä jo varoittaakin Suomessa, että "PT-palveluja" saatetaan tarvita. Meillä on pitkä yhteinen taitoluistelutausta (korostan: harraste sellainen) ja toimiva telepatia. Pidettiin jopa yhteistä blogiakin aikanaan. Hän ei ole kouluttautunut personal trainer, mutta hän on varmasti sisukkain nainen, kenet tunnen. Kun hän päättää jotakin tehdä tai saavuttaa, hän pistää kaikkensa peliin. Niin ja hän tietää valtavasti kuntosalitreeneistä.


Niinpä sitten kysyin olisiko mahdollista, että hän tekisi minulle ohjelman. Hän lähti innokkaana suunnittelemaan. Lupasin, että minulla on 3 krt viikossa aikaa käydä salilla. Ohjelma kilahti facebook messengeriin ja avasin tiedoston. Ööö, oumaigaad mitä hepreaa, apua, apua, apua! Jtn tällaista tais olla ensireaktio. O-ou, ajattelin. Mihin sitä olenkaan itseni laittanut... Nyt joutuu slaavivaimo todella poistumaan mukavuusalueeltaan. Mutta ei tässä vaiheessa enää voinut perääntyä. (Kirosana) tämähän ohjelma suoritetaan vaikka minä olisi! Ohjelma oli nimetty "miss good ass". Tässä kohtaa täytynee mainita, että kavereiden kesken ghettobootyni on tunnettu, joskin se on sitten eri tarina kuinka päädyin sheikkaamaan sitä leopardihousuissa Mustalle Barbaarille. (Anteeksi, nyt eksytään vähän aiheesta..) Enikeis pyllyä voi aina treenaamalla parantaa lisää! Ja nämä käsien alla lymyilevät lörpöttimet voisivat hieman kiinteytyä.

"Äijäpuoli" on tullut tutuksi.

Sain kahden A4 pituisen vastauksen kysymyslistaani heprealiikkeistä ja aika hyvän määrän videoita, joissa yleensä joku Hulkin näköinen körmy selitti ja ähisi liikkeidensä kanssa. OMG. Päätin ottaa päivän kerrallaan, ettei aivot ylikuormittuisi kaikista ohjeista. Näin oli hyvä. Joka viikko vaihtui siis vähintään osa liikkeistä kunakin salipäivänä. Tapasin kaveriani salilla usein, sillä hänkin on tällä hetkellä slaavivaimona. Sitten päätettiin treenata yhdessä ohjelmani mukaan pari kertaa. Aivan mahtavaa! Fantastický! Sain tsemppikaverin ja jonkun katsomaan tekniikkaa. Tätä olin kaivannut. Neljässä viikossa pääsin kokeilemaan paljon rajojani ja uusia hyviä liikkeitä. Lähdin aina innolla tekemään treeniä (paitsi ehkä silloin kun en melkein kyennyt kävelemään) ja siitä tuli huippuhyvä fiilis (ja ekoilla kerroilla todella, todella kipeät lihakset). Nyt vierailijoiden ja hiihtoloman takia on jäänyt kuntoilut pariksi viikoksi, mutta odotan jo innolla seuraavaa ohjelmaa. Minulla on tuntuma, että saan taas hetken ammottaa suuta auki sitä lukiessa.

Team orange after a hard workout

Slaavivaimo kiittää suuresti ystäväänsä ohjelmasta ja ennen kaikkea suuresta tuesta! Slaavivaimo suosittelee kaikille pilatesta, varsinkin jos sattuu kohdalle tosi hyvä ohjaaja. Myös zumbaa tietty. Slaavivaimo iloitsee mahdollisuudesta pyhittää aikaa itsensä kehittämiseen ja liikkumiseen. Aamen.

Ps. Täällä pieni pätkä kuntosaliohjelmastani toisesta näkökulmasta. Muutoinkin hyvä blogi suositeltavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti